Avagy egy lány a szomszéd ...hegyről. :)

ZalaiZug

ZalaiZug

DiaKépek: Tető

2023. október 30. - ZalaiZug

D(cs)inálások, avagy pillanatképek egy szingli nő életében

395794832_6611217125613877_2279560593542690500_n.jpg

Mivel félek a magasban, ezért ma felmásztam a tetőre. 🤭😇😎

(Szerencsére Anyámnak nincs F@cebookja, úgyhogy nem őszül meg jobban, és ami a fontosabb: nem b@sz le úgy Istenesen. Pedig van AZ A HANGJA, ami áthallatszódna a 400 km-en, digitális eszköz segítsége nélkül is, és azt kívánod, inkább lapáttal verjen, mint kiabáljon.. )

No, szóval tető.

Nem csak úgy meghalási szándékkal gondoltam felmászni rá (szerintem az nem is sikerülne, csak erősen retardáltra verhetném így magamat a betonhoz), hanem meg kellett oldani egy helyzetet, és hát ki, ha én nem..? 🙂

Kellett most már valami kihívás amúgyis, úgy éreztem.

Túl jó most az életem, úgy érzem, minden próbatételt megugrok, játszi könnyedséggel. Ide nekem valami nehézséget, hagy érezzek némi büszkeséget! Gondoltam, max leesek, és végre lesz időm olvasni az ágyban, begipszelve, pihegve az ágmelegítőn, a takaró alatt. Akkor fűteni se nagyon kellene, belihegnénk a jószágokkal. Annyi befőttem van, hogy pár hétig simán kitart, csak néhány kanál lekvárka, és a vércukorszintem is rendben lesz. Pálinka is van, ha erőst fájna valamim, vagy szomorkodásba kezdenék, stabilizálná a helyzetet. A netem korlátlan, tán még akkor egy nap alatt is tudnék válaszolni a levelekre, a mostani nemegynap helyett.

Mi baj lehet? 🙃

Felrajzoltam azért magamra a megfelelő Reiki szimbólumot, és nekiindultam.

Ekkor levettem a kistáskát magamról.

Gondolkodtam, hogy ha leesek, mi lenne nagyobb probléma nekem: ha eltörik a telefonom, a drága jó, hűséges, bár erősen túlterhelt társam, vagy leesek, és nincs nálam, és még segítséget sem tudok hívni..?! Végeredményben levettem, merthogy ha leesek, és eltörik, pláne nem fog sikerülni, de ha megfelelő helyre teszem, akkor tán még marad erre esélyem, hogy addig kússzak-másszak, míg el nem érem.

Bár, a foltos kutyagyerek lehet szokásához híven azt hinné, játszunk, és elkezdene vele rohangászni.. Hm. Mindent nem lehet előre megtervezni..

Hétfő lévén fene se jár erre, mire rám találnak, lehet a csupasz csigák már rég megettek.. Milyen jó helyre költöztem, ugye, hogy sehol semmi szomszéd a környéken?! Nem baj, tetőre ritkábban mászok, mint alul öltözve pisilni járok.

Tehát tető. Magasság. Már megint.

Új hely, régi félelem.

Emlékszem, mikor anno az előző otthonomban majdnem pánik rohamot kaptam, mikor felmentem a padlásra, és nem tudtam lejönni. De a kényszer rávitt, hogy megugorjam a dolgot. És noha úgy indultam lefelé, háttal a semmibe, hogy a lábam csak a levegőben lógott, nem érte el a létra fokát, úgy voltam vele, valahogy majd csak lesz. És sikerült, lejöttem végül épségben, igaz, Fable-t idézve halál szaggal, úgy lefőttem. Utána viszont úgy mentem föl -le, mintha mindig is így ment volna.

Itt is csak a feljutással volt gond.

A stabil kis létráról nem értem fel a tetőt, és még a medencéből se mindig sikerül kilökni magam, nemhogy itt, a könnyen törő cserepeken.. Úgyhogy ácsingózva a szemem a selejtes létrára tévedt, ami ugyan enyhén rozoga, de hátha elbír egy kicsit..

Milyen jó, hogy nem ment még tüzelőnek! Látod, látod, csak igazam lett, hogy jó lesz még valamire?!

A magassága pont jó volt, némi ugráló próba után megfelelőnek találtam. Csak egyszer kell kibírnia, lefelé már könnyebben lejutok, ha össze is csuklik az utolsó lépésnél..

Felkészítettem mindent a tetőre, hátha nem kell lejönni, csak a végén (persze, háromszor fordultam végül, te kis naiv, te..), és nagy levegőt véve nekiindultam.

Úgy sejtettem, ha a jégen való mászás taktikáját választom, tán csak nem törik el egy sem (nem mintha azon már másztam volna, de filmekben már láttam, na.. reméljük, csak a pornó mutat erős eltérést a valóság és elképzelt dolgok között..).

Meg hát csúcsformában vagyok, testem karcsú, sehol egy zsírcsomó (hát ja, ott se, ahol jól jönne némi plusz szövet..), nem lesz itten semmi baj, mantráztam magamnak.

Bírta is szépen a cserép, óvatosan, kecsesen, szinte suhanva táncoltam rajtuk (el ne hidd, mint pelenkás gyerek, úgy másztam rajta..hogy bírja a térdük hónapokig ezt??! Az enyém már ettől a kicsitől is lekopott..) Először a szélét takartam, támasztottam le, majd..el is fogyott a felkészített anyag..

F@sz kivan, mászhatok újra le..

Volt némi levegőben kalimpálás, miután megtapasztaltam, hogy nem, a térdem bizony nem hajlik, hiába próbálom, úgy érezve,hogy úgy biztonságosabb lenne. De pikk-pakk lenn voltam, s mint aki ezeréves tetőfedő, már fenn is voltam újra.

S mentem ismét a magaslat felé.. míg el nem fogyott ismét. Közben, magamhoz vettem a harmadik körben a telefonom. Hisz magabiztosságom játszi könnyedséggel növekedett, ahogy én is egyre feljebb jutottam a gerincen. Tudtam, nem lesz itt semmi baj.

Néha lenéztem, más -e a táj innen a magasból. Hát, minden átlagos.

Dexikém, hű társam viszont odalentről hol figyelt, hol a földet bámulta, mint mikor nem merünk odanézni, mikor baj történik.

-Ne gondolj rá, mert bevonzod, Drágám, akkor aztán leshetünk mindahányan vagyunk itt a Világ 

végén! -mondtam neki én.
Egyem a lelkét, hogy féltett, ő biztos volt benne, hogy legurulok, s szörnyet halok.
Szinte hallottam gondolatait:
-Mindmeghalunk, biztosan. Mindjárt leesik ez a szerencsétlen, s nem elég, hogy zárva a ház ajtaja, mondván, levegőzni kéne gyerekek, hiába mondtam, hogy 20 fokban én már remegek!! Még éhen is döglünk mind a hárman. Nem baj, egy-két nap után beleeszek, lefogyott ugyan egy kicsit, de kitart egy darabig. Apacs úgyse eszik belőle, csak annyit kérek, legalább őt ne hugyozza le..
No, szóval a tetőn voltam.
Hála a jó égnek Hopi épp sziesztázott, (hisz nem volt elég az átaludt 8-10 óra) mert amilyen kretén, feljött volna hozzám, és addig dörgölőzött volna, míg s@ggét az arcomba nyomva hátra rántottam volna fejem, és akkor tuti, hogy hanyatt esek.
Viszonylag hamar végeztem is, s mondhatom, hiába a szél, nemigen fáztam, a szerelem heve helyett fűtött a koncentrálás melege. Büszkén néztem a munkámra, ami tudom jól, erősen kókány Istenadta félmunka, de a célt időlegesen szolgálja.
Sikerült megugrani újra a félelmem, és szinte szárnyalt a lelkem. Így, mikor munkám végeztével észrevettem egy nem odaillő habarcs darabot, felnéztem a felső tetőre. Néztem, néztem, honnan eshetett le.
Innen nem látom.
Arra gondoltam, hogy ha újra parlagon hever a kihívást kereső sokadik személyiségem, kereshetnék módot arra, hogyan juthatok fel arra a cirka 6-8-10 méter magasba... Biztos van itt valami kidőlt fa az erdőben, aminek az ágai, mint létre funkcionálhatnának ehhez a mutatványhoz.
De nyugi, azt nem most fogom.
Hétvégére időzítek, hogy ha véletlenül valami lehetetlen folytán lepottyanok, akkor hamarabb megtaláljon egy erre túrázó cserkész csapat.
Mindenesetre legyen gyanús, ha egyszer két -három napig nem posztolok, hogy valami apró malőr történt a Zugban.
S ha már ott voltam, gondoltam kitisztítom a csatornát. Úgyis a minap kérdezte az egyik asszony bent, a szokásos nemfélsz? kérdés után, hogy hát akkor a speciális munkát, mint csatorna tisztítás ki csinálja? Én meg, mivel még ezt nem kellett, mondtam, hogy még senki.
Nesze, hát ez is meg van, most már mellett döngetve mondhatom, persze, szerény, csendes mosollyal, hogy: Én.
Mindenesetre most a csíny letudva. A nap további részében maradok a földön, s mókolok a kertben. Míg nem jön az ihlet, mi más kínálhatna némi újabb kihívást.

A bejegyzés trackback címe:

https://zalaizug.blog.hu/api/trackback/id/tr7418246615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása